Zažít město jinak

Kulturní a řemeslné centrum ZNAK se letos poprvé zapojuje do sousedské slavnosti Zažít město jinak.
Prostor bývalé továrny bude otevřen od 12:00.
Návštěvníkům bude k dispozici pop-up kavárna ve dvoře a v galerii (nabídku občerstvení ještě upřesníme).

Program:

15:00 – 18:00
Vyšívací dílna se Zašívárnou
V rámci kreativní rukodělné dílny si nejprve ukážeme a nacvičíme různé vyšívací techniky a vysvětlíme praktické tipy pro vyšívání. Poté si každý účastník bude moct vybrat některý z jednoduchých vzorů ze Zašívárny a vyšít si ho technikou, která ho nejvíc baví. Každý si může donést vlastní textil (např. své oblíbené tričko nebo sukni), na místě budou ke koupi lněné povlaky na polštáře, plátěné tašky a plsť na nášivky.

Workshop je vhodný pro děti i dospělé.

Zašívárnu tvoří dvě holky, Hanka a Šárka, které baví, když jim pod rukama vznikají krásné věci. Navrhujeme moderní vzory, které zpracováváme tradičními technikami ručního vyšívání. Naše vzory si každý může vyšít sám s pomocí tvořicích sad. Anebo si může koupit již hotový výrobek, kterým podpoří činnost našich „vyšívacích babiček“ – seniorek ze všech koutů ČR, které pro nás zpracovávají výšivky, šijí povlaky na polštáře a připravují další materiál na vyšívání.

Cena 500,-/účastníka zahrnuje veškerý vyšívací materiál, vzory k vyšívaní (které si účastník může odnést domů), textilní podklad (kousky látky či plsť na tvorbu nášivek) a 3 hodiny vyšívání:)

18:00
Koncert dua 20 minutes
20 minutes je pražská art-popová kapela s nádechem rock-folku, jejíž jádro tvoří výjimečně dvě frontmanky – jednovaječná dvojčata.
Simonu a Denisu Katzer na ulici nelze přehlédnout. A i kdyby se vám to náhodou povedlo, určitě je někde v centru Prahy uslyšíte. Obě jsou totiž výborné muzikantky a buskerky – nejen, že jako vokalistky hostují několika slavným kapelám, ale vystupují i samy pod jménem 20 minutes. Přesně tolik je totiž dělilo od příchodu na svět.

20:00
Free Cinema Films: krátké filmy na Zažít město jinak!
Free Cinema Films je nově vznikající distribuční a produkční label, který si klade za cíl podporovat mladé, nezávislé filmaře. Přinášíme do českých kin pásma krátkých filmů z dílny začínajících filmařů a zaměřujeme se na alternativní formy distribuce. Projekce kombinujeme s přednáškami, debatami a tematickými workshopy. Zároveň produkčně podporujeme další tvorbu autorů, kteří svůj debut natočili v rámci kurzu Jak stvořit film? Část distribučních aktivit věnujeme podpoře vyhraněných autorských filmů našich generačních souputníků.

Seznam promítaných filmů:
Ignatia Amara, r. Tereza Vejvodová, 14′
Martin, r. Antonie Formanová, 11′
Okamžik, r. Valerie Recmanová, 9′
Satisfakce, r. Lucie Rušková, 14′
František, r. Anna Marie Hradecká, 12′
Strangers in Motion, r. Jana Hunterová, 6′

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *